fredag 23 november 2012

Små pyssliga gåvor och en dekoration

 Idag bjuder jag på lite blandat julpyssel här.
Inte riktigt det traditionella, utan lite variationer.

Först ut är en enkel liten gåva man kan pyssla ihop. Det är en vanlig köpt tvål som är "avklädd" och istället fått ett fint dekorerat bälte runt sig. Det är MMEs fina julpapper som jag har använt.


Otroligt enkelt gjort. Bara att skära två remsor och fästa på varandra. Man kan ju alternera och göra stansade kanter eller ta en bit band istället om man vill. Jag gjorde det "basic" för att lägga mig på en nivå där barnen kan vara med. 


Sen är det bara att tejpa ihop bandet runt tvålen och dekorera på valfritt sätt. Här är det dekorationer från Prima. Bling, Ros och Fjäril. Det glittriga snö-liknande på fjärilens vingar sitter där redan, så det är inget jag har lagt till. Fina va? En liten väldoftande gå-bort-present kanske? 


När tvålen fått lite uppiffning gick jag på asken. Gjorde en kopia av den på ett av Primas vackra papper och vek ihop den. Det är alltså asken till tvålen, så den är ganska liten, lagom för några gotter eller ett litet smycke kanske. Eller om man väljer att inte dekorera tvålen i sig så kan man ju dekorera asken och låta tvålen vara kvar inuti. 


Slog ett prickigt band runt och gjorde en fin rosett och dekorerade sedan med rosor och ytterligare en av dom fina fjärilarna. Just det här kitet med fjärilar som jag hade matchar dessa papper som asken är gjord av!  Toppade med några bling-stenar i hörnet. :) 

Nu drar vi in i kladd-hörnan igen. 
Det finns ju fler saker än tavlor mm man kan kladda på!  Jag skar till vimplar av ytterligare ett Julpapper från MME. Dom är 12cm på bredden där bandet sitter. Med hjälp av lite akrylfärger från DELTA (grönt, vitt, guld) och några mallar från Prima så gick jag loss på dom 7 vimplarna. Inte så mycket färg utan lite lagom för att inte täcka själva papperet. 


Jag valde att skriva GOD JUL på mina vimplar eftersom det var ett julpyssel, men ni hajjar ju att det är lätt att byta ut det till något annat. Letade på det swirliga röda bandet och häftade fast vimplarna med några cm emellan. 


Precis lagom att hänga i ett fönster eller en dörröppning. 


Passa på att klicka på bilderna så ser du dom lite större! 

Kika förbi här även i morgon, då visar jag två julkort jag gjort med fina Clearstamps från Flower Soft. 

/Lisa

Inga kommentarer: