tisdag 26 november 2013

Enkelt julkort som ser avancerat ut

Hej!


Har på några av mässorna i höst gjort detta julkort och genast fått en otrolig respons på att det ser så avancerat ut. Men vet ni det är super lätt :-)

Du behöver följande dies och stansar :

Cheery Lynn design B323 Winter Neighborhood BorderCheery Lynn design B326 Santa's Sleigh and ReindeerCheery Lynn design B 348 Step Card  (Tror att denna finns att beställa, inte någon som finns på lager)Sedan har jag använt Fiskars puncharna:

2355 Hand Punch Droppe (Stjärnan)


Och en Fiskars cirkel punsch 1"

Papper: Spillbitar och papper från MME, Lost and Found från vintern 2011.

***********************************

Med diesen stepcard får du lätt fram en kortstomme och de delar som du använder att dekorera in och utsida. På detta kort har jag sedan valt att skrapa kanterna med distressverktyget från Prima och chalkat kanterna med en brun dyna. Sedan sydde jag runt alla kanter. Du har nu snabbt skapat en slitet och mer arbetat intryck.

Sedan stansade jag ut husen och tomten med renarna i 2 olika mönstrade papper. Bakom fönstrena klistrade jag fast små bitar av gult cardstock för att det ska se ut som det lyser i fönstren. Chalkade kanterna och monterade dem med 3D kuddar. Månen stansade jag ut med en cirkelpunch och stansade en gång till iden för att skapa en halvmåne.

Och så här ser det ut:

På nederkant av kortet har jag lagt Glittering No-Fire snow från Duncan.På månen och stjärnorna har jag lagt ett lager med Mod Podge Extreme Glitter Finish. Men det syns tyvärr inte på bild, men det ger en fin glittrig finish.
På baksidan valde jag att sätta en vacker text stämpel från Vilda Stamps för att få ett snyggt avslut.

Detta kortet är perfekt om man vill göra många lika kort för man kan enkelt stansa ut många åt gången och snabbt göra ett kort som ser väl arbetet ut trots att det är enkelt ;-)

Kram och Pyssla lugnt
/Anna-Lena

3 kommentarer:

Lousan sa...

WoW, vad snyggt! :)
Kram Lollo

Anonym sa...

Hoppla vad snyggt...och jag har ju stansenn :-) så nu är det bara att skapa....MEN jag har ju inte glittrigt modpodge eller vad det heter
Vildas Puck

Cicci/Trollmor sa...

Så fint! Å nu sitter jag här och undrar varför jag blev snål och inte köpte kortmallen på Dalapysslingen....